Η Μητρόπολη Χαλκίδος τίμησε τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορία Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο Λόγο, πλαισιούμενος από τον Οικον. Αναστάσιο Χρήστου-Προϊστάμενο της Ενορίας και τον Διάκ. Κωνσταντίνο Δέδε εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου.

Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου είχε διπλή αφορμή, δηλαδή τον εκ μεταθέσεως εορτασμό του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου από τον Σύλλογο Ποντίων Ευβοίας «οι Κομνηνοί» και όλη την Ενορία και τα ονομαστήρια του φιλοτίμου Εφημερίου και Προϊσταμένου της Ενορίας π. Αναστασίου.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή Γυμνασίου και υιό του π. Αναστασίου κ. Κωνσταντίνο Χρήστου, επιμελέστατο μαθητή, που από την νηπιακή του ηλικία θέλγεται και εντρυφά στη ζωή της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων κ. Κωνσταντίνο Καραγιάννη και τα μέλη του Συλλόγου, που έδωσαν το «παρών» στην εορτή του προστάτη των απανταχού Ποντίων και τον τίμησαν με την αθρόα συμμετοχή του και την προσφορά Αρτοκλασίας.

Διαβάστε ακόμα