Η Πρωτοχρονιά στην Ι. Μητρόπολη Κηφισίας

Η εορτή της Περιτομής του Κυρίου καθώς και η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, όπως και η πρώτη ημέρα του σωτηρίου έτους 2023, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη.

Πιο συγκεκριμένα την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Ιερό Ιδρυματικό Παρεκκλήσιο Αγίου Βασιλείου Σικιαριδείου Ιδρύματος Αμαρουσίου, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη και τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Πεύκης – Μεταμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευστράτιο Δελατόλα, Αμαρουσίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Τιμόθεο Κατάρα και συνοδευόμενος από τον Ιερολ. Αρχιδιάκονο π. Ιάκωβο Χρόνη και τον Ευλαβ. Διάκονο π. Ιωάννη Παπανικολάου. Έτυχε δε θερμής υποδοχής από την πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Κορίνα Λιούτα. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας αναφερόμενος τόσο στο πρόσωπο του Μεγάλου Βασιλείου ο οποίος αποτέλεσε μία καθοριστική προσωπικότητα για την πορεία της Εκκλησίας μας, όσο και στην έννοια του χρόνου, όπως φαίνεται στα συγγράματα του μέγαλου Πατρός.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να υποδεχθούμε με υγεία και ειρήνη την νέα χρονιά, και οι ευχές του καθενός να πραγματοποιηθούν κατά το ερχόμενο έτος.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και Ιερούργησε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, ακολούθως τέλεσε την Πανηγυρική Δοξολογία επί τω Νέω Έτει με την παρουσία των πολιτικών αρχών της πόλεως του Αμαρουσίου. Τέλος οι πολιτικές αρχές με τη σειρά τους, υποδέχθηκαν τον κλήρο της Μητροπόλεώς μας με πρώτο τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Κύριλλο στο Δημαρχείο της πόλεως, όπου πραγματοποιήθηκε η ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας του Δήμου Αμαρουσίου.

Διαβάστε ακόμα