Η Τελετή Ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 4 το απόγευμα, η Τελετή Ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Γεωργίου, στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Λευκωσίας, στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου.

Παρέστησαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, Νίκη Κεραμέως, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκπρόσωποι από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, καθώς και εκπρόσωποι άλλων δογμάτων. Στην Ενθρόνιση δε θα παραστεί ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει μέσω ανακοίνωσης του.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη ενθρόνιση Αρχιεπισκόπου, η οποία θα λάβει χώρα στον νέο Καθεδρικό ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, ο οποίος θα είναι προσβάσιμος για όλους όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την τελετή δια ζώσης, ενώ στον εξωτερικό του χώρου αναμένεται να στηθούν γιγαντοοθόνες, οι οποίες θα την μεταδίδουν.

Στο μεταξύ, προς διευκόλυνση των πιστών ο Δήμος Λευκωσίας έχει παραχωρήσει δωρεάν τους χώρους στάθμευσης «Κολοκάση» και «Προμαχώνα-Καράφα». Για τους επίσημους προσκεκλημένους θα γίνεται σχετική διευθέτηση από την Αστυνομία.

ΚΥΠΕ

Διαβάστε ακόμα