Ιερατική Σύναξη και κοπή Βασιλόπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Λήμνου

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ιερατική Σύναξη στο νέο έτος στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μυρίνης.

Πριν την έναρξη της Ιερατικής Συνάξεως, τελέστηκε Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου Επισκόπου Νύσσης, ιερουργούντος του Σεβ. Λήμνου κ. Ιεροθέου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η Ιερατική Σύναξη στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο, κατά την οποία ευλογήθηκε και διανεμήθηκε η Βασιλειόπιττα.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του, καθώς του δόθηκε με τη Σύναξη αυτή η ευκαιρία να αντικρούσει εκ του σύνεγγυς τα πρόσωπα όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και να ανταλλάξει μαζί τους καρδιακές ευχές κατά την έναρξη του νέου έτους.

Ακόμη, υπογράμμισε την πολυτιμότητα των Ιερατικών Συνάξεων, διότι μέσω αυτών επιβεβαιώνεται και ανατροφοδοτείται η αναγκαία ενότητα και αγάπη των Κληρικών, ως μελών της κοινής πνευματικής οικογένειας.

Κλείνοντας, ο Σεβ. έδωσε κατευθύνσεις προς τον Ιερό Κλήρο της Τοπικής Εκκλησίας, σχετικά με το ποιμαντικό έργο και τους στόχους της νέας χρονιάς, ενώ πάντες έλαβαν ως ευλογία βιβλία πνευματικής οικοδομής, αλλά και υφάσματα ιερατικών αμφίων, τα οποία δώρησε γι’ αυτό το σκοπό στην Ιερά Μητρόπολη η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια του Γενικού Διευθυντού της Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, προς τον οποίον εκφράστηκε η βαθειά ευγνωμοσύνη όλων.

Ευχαριστίες εκφράστηκαν επίσης στους συντοπίτες μας κ. Τάση Λασκαρίδη και στη συζυγό του Ρένα, οι οποίοι προσέφεραν στους ιερείς από ένα δοχείο βραβευμένου ποιοτικά ελαιόλαδου παραγωγής τους.

Διαβάστε ακόμα