Κοπή Αγιοβασιλόπιτας Κατηχητών στην Ι. Μ. Περιστερίου

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με χαμόγελα και ευχές για την νέα χρονιά πραγματοποιήθηκε απόψε η πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αφού ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα μοίρασε σταυρουδάκια στα παιδιά που βούτηξαν για τον Σταυρό τα Θεοφάνια.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην μαθητεία που κάνουμε μέσα στην Εκκλησία και την διαπαιδαγώγηση της επόμενης γενιάς. Τόνισε πως “μέσα στην Εκκλησία είμαστες μαθητές. Δεν ερχόμαστε για να πούμε την γνώμη μας, αλλά για να μαθητεύσουμε από τα λόγια των Πατέρων”.

Πρόσθεσε ότι “Στα πλαίσια της Εκκλησιαστικής ιστορίας και πρακτικής η Εκκλησία βάζει κάποιους κανόνες όμως παράλληλα εξετάζει αν αυτά που ορίζει μπορούν να εφαρμοστούν από τους πιστούς και ταυτόχρονα προσαρμόζει”.

Έκλεισε λέγοντας ότι “η περίοδος των Χριστουγέννων ξεκινώντας 40 ημέρες πριν την Χριστούγεννα και τελειώνοντας 40 ημέρες μετά τα Χριστούεγεννα είναι μια περίοδος μαθητείας. Και οι μνήμες των Αγίων που προβάλλονται όλο αυτό το διάστημα είναι τα παραδείγματα που θέτει μπροστά μας η Εκκλησία για το πως θα ζήσουμε κατά Χριστόν, ώστε να βιώσουμε τον Χριστό που γεννάται. Και αν δεν κατανοησουμε το εορτολογικό πλαίσιο της Εκκλησίας μας και γιατί βάζει τις εορτές των μνημείων και τι ρόλο παίζουν οι Άγιοι στην ζωή μας, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να κατανοήσουμε τι ρόλο παίζει ο Χριστός στην ζωή μας και τι ήλθε να κάνει πάνω στη Γη”.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε τον κ. Ιερώνυμο για την πολύ μεστή ομιλία που παρουσίασε, ενώ ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος. Οι Συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, θα συνεχιστούν τον μήνα Φεβρουάριο.

Διαβάστε ακόμα