Κοπή Αγιοβασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφημερίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Την Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εόρτια εκδήλωση του Συνδέσμου Εφημερίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. ΢την εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο κέντρο ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ, στις Αρχάνες, παρέστησαν Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με τις οικογένειες τους, μέλη των Εκκλησιαστικών συμβουλίων και συνεργάτες του έργου των Ενοριών της Εκκλησίας μας.

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε μέσα σε εορταστικό κλίμα· την Αγιοβασιλόπιτα του συνδέσμου ευλόγησε τη προτροπή του ΢εβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. κ. Ευγενίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έκοψε την πίτα και μίλησε κατάλληλα στους παρευρισκομένους.

Επίσης, παρευρέθησαν ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικηφόρος Κουνάλης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, οι Ηγούμενοι και αδελφοί των Ιερών Μονών Αγκαράθου και Επανωσήφη. Σην εκδήλωση χαιρέτησε και τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης· επίσης παρέστη
ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων κ. Εμμανουήλ Κοκοσάλης.

Μετά την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας, ο ΢ύνδεσμος τίμησε τους αφυπηρετήσαντες Ιερείς της Αρχιεπισκοπής μας, Νικοδήμο Βαχουθιανάκη, Ιάκωβο Σζανάκη, Ευάγγελο Αμανάκη, Γεώργιο Μπαλτζάκη (του Φραγκίσκου), Άνθιμο Σαραντινό, Κωνσταντίνο Μπολόντζο και Γεώργιο Κασαβετάκη. Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ κέφι και χορό με παραδοσιακή κρητική μουσική από το συγκρότημα των: Γιάννη Λασηθιωτάκη, Μανώλη Λασηθιωτάκη, Διονύση Ξημεράκη και Μανώλη Πεχυνάκη.

Εκ του Συνδέσμου Εφημερίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin