Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στην Ι. Μ. Σάμου

Την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σάμου τελέσθηκε η Ακολουθία κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιττας της Μητροπόλεώς μας. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευλόγησε την Πίττα και προέβη σε σύντομο απολογισμό του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως για το παρελθόν έτος 2022, τονίζοντας αλήθειες για την Εκκλησία μας ως θεανθρώπινο θεσμό και οργανισμό. Ενημέρωσε για την πορεία μελετών για τους 40 Ιερούς Ναούς και τις 4 Ιερές Μονές που υπέστησαν ζημιές ένεκα του μεγάλου σεισμού της 30ης Οκτωβρίου 2020.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας. Παρέστησαν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές του Νησιού μας , οι Ιερείς μας, οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι, οι Ιεροψάλτες, μέλη ερανικών επιτροπών, κατηχητές, μέλη σχολών γονέων, ΜΜΕ, συνεργάτες και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τιμητικό έπαινο στους αριστεύσαντες μαθητές της γ΄ Λυκείου του Σχολικού έτους 2021-2022  του Δήμου Ανατολικής Σάμου, όπου σήμερα είναι φοιτητές σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτήρια ανά την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Επίσης παρέθεσε δεξίωση προς τιμή τους στη Λέσχη Αξιωματικών όπου συνομίλησαν με τον Σεβασμιώτατο και άκουσαν τις πατρικές και πνευματικές νουθεσίες, τουςπροσέφερεως ευλογία την Καινή Διαθήκη και Ημερολόγια της Μητροπόλεώς μας.

Διαβάστε ακόμα