Κοπή Βασιλόπιτας στην Ελληνική Κυπριακή Αδελφότητα Λονδίνου

Την παραδοσιακή Βασιλόπιτα της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας Λονδίνου ευλόγησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετννίας κ. Νικήτας, την Κυριακή το απόγευμα, 15 Ιανουαρίου 2023.

Ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κολωνείας κ. Αθανάσιο και τον Θεοφ. Επίσκοπο Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβο, διένειμε την βασιλόπιτα και ευχήθηκε στα μέλη της Αδελφότητος τα δέοντα, ενώ η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής έψαλλε τα παραδοσιακά Κάλαντα.

Ομίλησαν ο κ. Τόνυ Γερολέμου, Πρόεδρος της Αδελφότητος, ο κ. Οδυσσέας Οδυσσέως, Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, η Δήμαρχος του Μπάρνετ κα Alison Moore και ο κ. Ανδρέας Καραολής, Γραμματεύς της Αδελφότητος.

Μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων ήταν τα Μέλη του Κοινοβουλίου κ. Mike Freer και κ. Bambos Charalambous, o Αναπληρωτής Αρχηγός του Συμβουλίου του Barnet κ. Ross Houston, οι Σύμβουλοι κ. Richard Cornelius, κ. Alison Cornelius, κ. Τόνυ Βούρος και κ. Ανδρέας Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Χρήστος Καραολής και ο Πρόεδρος των Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Μάριος Μηναΐδης.

Διαβάστε ακόμα