Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Αθανάσιο Θησείου

Θησείο | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεανδρείας στον φερώνυμο περικαλλή Ναό στο Θησείο.

Απόψε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Φιλόθεος στο μεστό από θεολογικό νόημα κήρυγμά του, αναφέρθηκε στους μακροχρόνιους και σκληρούς αγώνες του Αγίου Αθανασίου υπέρ της ορθής πίστης και εναντίον της αίρεσης του Αρειανισμού. “Ο Θεός δεν είναι μια ανώτερη, αόρατη και απροσδιόριστη δύναμη. Και ο Χριστός δεν είναι ενα σπουδαίο και σοφό κτίσμα του Θεού. «Ο εωρακώς Εμέ εώρακε τον Πατέρα» είπε ο Ιησούς Χριστός. Ο Μέγας Αθανάσιος όμως αντέταξε τον όρο «Όμοούσιος» μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα. Αυτό είναι το χρυσό κλειδί για τον Παράδεισο και το οφείλουμε στον Στύλο της Ορθοδοξίας και Φύλακα της Αληθείας Μέγα Αθανάσιο”.

Ο Προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευλόγιος Αντωνέλος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών για την παρουσία του στην πανήγυρη και προσκάλεσε ολους στην υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου καί Ειρήνης την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου το απόγευμα .


Διαβάστε ακόμα