Με λαμπρότητα το Περιστέρι εόρτασε τον Πολιούχο του Άγιο Αντώνιο

Περιστέρι | Δημήτρης Μανώλαρος

Με Αρχιερατικό Συλλείτουργο και λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Πολιούχου Αγίου Αντωνίου κορυφώθηκαν οι εορτασμοί στο Περιστέρι.

Στον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μεσογαίας κ. Νικολάου και Περιστερίου κ. Γρηγορίου.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στον ασκητικό βίο του Αγίου Αντωνίου λέγοντας ότι “είναι καθηγητής όλων των μοναχών και των ανθρώπων που έχουν το μέγα χάρισμα να δημιουργήσουν οικογένειες, να ασκηθούν μέσα στον κόσμο και στο μυστήριο του γάμου. Πολλές φορές έχουμε την εντύπωση ότι όσοι αποσύρονται από τον κόσμο και βρίσκονται στα ασκητήρια και στα μοναστήρια, επιλέγουν έναν δρόμο χωρίς καμία στεναχώρια, καμία αγωνία, καμία θλίψη, καμία δοκιμασία. Εκείνος που αποσύρεται από τα εγκόσμια, εκείνος που επιλέγει την ησυχία έχει να κάνει μεγάλο αγώνα για να μπορέσει να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό, τον παλαιό άνθρωπο και να τον υποτάξει στον Θεό. Οι μοναχοί προσεύχονται όχι μόνο για τη δική τους σωτηρία αλλά για την σωτηρία όλων των ανθρώπων. Ο Μέγας Αντώνιος πριν αποσυρθεί στην έρημο δώρισε όλη του την περιουσία, για να φύγει ελεύθερος και ανάλαφρος. Ο Άγιος μάς λέει ότι σε αυτόν τον κόσμο των πολέμων και των εχθρικών διαθέσεων, όπου κυριαρχεί ο εγωισμός, μπορούμε να κάνουμε κι εμείς τον πνευματικό αγώνα μας, ο οποίος έκανε την έρημο, πόλη με την αγιότητά του.”

Εν συνεχεία, σύσσωμοι οι Ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπροσωπεία του Ερυθρού Σταυρού, φιλαρμονικές του Δήμου Περιστερίου και της Πυροσβεστικής, μέλη πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου λιτάνευσαν την Εικόνα του Αγίου Αντωνίου.

Διαβάστε ακόμα