Πολυρχιερατικός Εσπερινός για τον Πολιούχο Περιστερίου Άγιο Αντώνιο

Περιστέρι | Δημήτρης Μανώλαρος

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου ξεκίνησαν οι εορτασμοί στο Περιστέρι για την πανήγυρη του Αγίου Αντωνίου.

Απόψε στο Ναό του Πολιούχου Αγίου Αντωνίου στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ενώ συμπροσευχήθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο οικείος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου αναφερόμενος στον Άγιο Αντώνιο τόνισε πως “Είναι αυτός που με την άσκησή, τον αγώνα και τη ζωή του μάς δείχνει το πώς προσεγγίζουμε τον Θεό. Τον αγάπησε πολύ και ο Θεός τον ανέδειξε Άγιο. Οφείλουμε να ακολουθούμε και εμείς την ίδια προοπτική στη ζωή του που ακολούθησε και εκείνος.” Ευχαρίστησε του συμπροσευχόμενους Αρχιερείς και έδωσε τον λόγο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος αφού ευχαρίστησε τον κ. Γρηγόριο, αναφέρθηκε στην αυριανή εορτή λέγοντας μεταξύ άλλων “όπως ψάλλουμε στο πρώτο σημερινό τροπάριο “αυτός ο ένθεος έρωτας που είχε μέσα του ο Άγιος Αντώνιος προς τον Χριστό, τού ανέφλεξε την ψυχή και του έδωσε φτερά”. Με το να είναι εκτός του κόσμου, έζησε τη ζωή της ησυχίας. Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα δοχείο που έχει μέσα του ένα κρυμμένο δοχείο, μία κρυμμένη ενέργεια. Μέσα στην εκκλησία αυτή η ενέργεια πρέπει να απελευθερωθεί. Αυτό είναι η Αγιότητα. Εμπνευστές για αυτό είναι οι Άγιοι μας. Η εκκλησία μάς τους δείχνει, όχι για να τους μιμηθούμε αλλά για να εμπνευστούμε. Είναι κρίμα να ζούμε μέσα στην εκκλησία και να μην καταλαβαίνουμε τα Μυστήρια της. Είναι καιρός να στραφεί η ψυχή μας προς την αλήθεια.”

Αύριο το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος.

Διαβάστε ακόμα