Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Κόρινθο

Την Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες, τελώντας Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο, ο οποίος ήταν κατάμεστος από την παρουσία μαθητών, μαθητριών και διδασκάλων. Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κορίνθου – Λουτρακίου Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Παναγιώτη Μαυραγάνη το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εορτή των Τριών Μεγίστων Φωστήρων.  

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μαςστην σύντομη αναφορά του ευχαρίστησε τους καθηγητές, τους διδασκάλους, τους μαθητές και τους γονείς τους που τίμησαν την μνήμη των Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων με την παρουσία τους στον Εκκλησιασμό. Προέτρεψε δε τους μαθητές να εκμεταλλευτούν την άριστη γνώση του διαδικτύου που κατέχουν και να την χρησιμοποιήσουν προς όφελος δικό τους και της κοινωνίας μας μελετώντας τον βίο και τα έργα των Τριών Ιεραρχών, που τιμούμε σήμερα, προκειμένου μόνοι τους να κατανοήσουν την σπουδαιότητα Αυτών των προσωπικοτήτων, που αγάπησαν τον Θεό και εξ’ Αυτού τον άνθρωπο. Η απομάκρυνση του ανθρώπου από τον Θεό τον καθιστά κτηνώδη ή δαιμονιώδη και οι νέοι οφείλουν να πάρουν στα χέρια τους τις ευθύνες της ζωής τους, όχι μόνο όταν θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν ή να τους εκμεταλλευτούν αλλά και για να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις που τους έδωσε ο Θεός για μια καλύτερη ζωή. Γιατί αυτό που λείπει σήμερα από την ζωή μας, περισσότερο από ποτέ, είναι η βιωματική πίστη και οι Τρεις Ιεράρχες μετέτρεψαν την υψηλή επιστημοσύνη τους σε βαθύ βίωμα. Ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος στους μαθητές να έχουν καλή πρόοδο, προκοπή βίου και πίστεως!

Την ίδια ημέρα ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και Αρτοκλασία υπέρ των διδασκόντων και διδασκομένων στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου. Στην Θ. Λειτουργία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των Λυκείου, Γυμνασίου και Γ’ Δημοτικού της πόλεως Λουτρακίου. Το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών ανέγνωσε ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Πέτρος Καγιούλης, ενώ ο Θεοφιλέστατος πριν την Απόλυση μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου και ευχήθηκε τόσο στους μαθητές και τις μαθήτριες όσο και στους Καθηγητές και Διδασκάλους καλή πρόοδο και φώτιση με την μεσιτεία των Προστατών της Παιδείας Αγίων Τριών Ιεραρχών!

Διαβάστε ακόμα