Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος μίλησε στους εκπαιδευτικούς της Αργολίδας

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ανήμερα της εορτής των τριών Ιεραρχών Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023  προστατών της παιδείας ,δεξιώθηκε και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης του Νομού Αργολίδος σε κεντρικό εστιατόριο.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα από εκατοντάδες καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς, ο Μητροπολίτης Αργολίδος μίλησε στους εκπαιδευτικούς για την παιδεία αλλά και για το μεγάλο έργο των Τριών Ιεραρχών.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας ανέλυσε το νέο του βιβλίο με θέμα , Όλα ζουν αν τα θυμάμαι…

Το οδοιπορικό αυτό δεν είναι μια συστηματική επιστημονική μελέτη, αλλά μία κατάθεση γεγονότων που ζήσαμε. Ότι δηλαδή μας συγκίνησε και μας κίνησε το ενδιαφέρον. Μέσα όμως από την κατάθεση αυτή ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα, τους τόπους αυτούς, που για αιώνες οι πρόγονοί μας έζησαν, μεγαλούργησαν και άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους και τον πολιτισμό τους…  Το οδοιπορικό αυτό μπορεί να αποτελέσει κι ένα βοήθημα για όσους τυχόν ευαισθητοποιηθούν και θελήσουν να προγραμματίσουν ένα τέτοιο ταξίδι γνωριμίας με τις αλησμόνητες αυτές κοιτίδες της Ρωμιοσύνης.

Στην κατάμεστη αίθουσα παραβρέθηκαν  οι διευθυντές της πρωτοβάθμιας  Δ.Σίδερης και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Β.Πολύδωρας , ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου Κ. Ρούτουλας κα.  Μετά το πέρας της ομιλίας ο Μητροπολίτης δώρισε σε όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού από ένα βιβλίο.

Ακολούθησε μουσική εκδήλωση από μαθητές  του μουσικού σχολείου Αργολίδας.

Διαβάστε ακόμα