Ο πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου – Βριλησσίων

Χαλάνδρι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα η περιοχή του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων τιμά τον Καθηγητή της ερήμου, Μέγα Αντώνιο.

Απόψε στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου – Βριλησσίων τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, παρουσία πλειάδος Ιερέων από τις όμορες ενορίες.

Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης και οι πρώην Δήμαρχοι Βριλησσίων Κώστας Ιωαννίδης και Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του τόνισε χαρακτηριστικά ότι “σήμερα μας διδάσκει η έρημος και ο τιμώμενος Άγιος Αντώνιος, ο οποίος έρχεται να μας δείξει πως η έρημος γίνεται κοινωνία της αγάπης του Θεού. Ο Άγιος Άντωνιος που ακολούθησε τα βήματα του Τιμίου Προδρόμου, έρχεται σήμερα να μας διδάξει πως η άσκηση και η αποφυγή του κόσμου δεν έγινε επειδή μίσησε τον κόσμο. Έγινε γιατί ακριβώς αγάπησε τον κόσμο και αυτή η πυρπόληση της αγάπης του Θεού τον κατέστησε δοχείο της χάριτος και τον αξίωσε να αναχωρήσει από τον κόσμο για να προσευχηθεί για τον κόσμο. Και αφού ο Άγιος Αντώνιος καθάρισε τον εαυτό του από τα πάθη και τον εγωισμό, κατέστη δοχείο του φωτός σε όλους τους συνανθρώπους τότε και τώρα και πάντα”.

Εκ μέρους των Ιερέων του Ναού, τον Θεοφιλέστατο κ. Χρυσόστομο ευχαρίστησε για την παρουσία στην αποψινή Ακολουθία ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γιαπιτζίογλου, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον Προιστάμενο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Αντώνιο Πασσάλη για την ονομαστική του εορτή.

Στο Ναό φυλάσσεται μόνιμα τεμάχιο Λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου Ιωάννου του Βαπτιστού.

Διαβάστε ακόμα