Ολοκληρώθηκε το προσκύνημα λειψάνων στον Άγιο Αθανάσιο Θησείου

Θησείο | Σπύρος Παπαγεωργίου

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Θησείου, το προσκήνυμα των Ιερών Λειψώνων των θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου.

Σήμερα μετά την Θεία Λειτουργία για την εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών, πραγματοποιήθηκε η ομιλία από τον Αἰδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών ο οποίος μίλησε με θέμα “Αγιοι, οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου”.

Ο π. Θεμιστοκλής αναφέρθηκε στην προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων λέγοντας ότι το σώμα των Αγίων έγινε κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος και για αυτό τα τιμάμε και τα προσκυνούμε με ευλάβεια, καθώς πολλά από αυτά ευωδιάζουν και μυροβλύζουν. Επεσήμανε πως αν τα σώματα των Αγίων είχαν αποτεφρωθεί, δεν θα υπήρχαν τώρα Άγια Λείψανα. Τέλος αναφέρθηκε στα χαρίσματα των Αγίων, την ταπείνωση, την προσευχή, την ασκητικότητα, τα οποία τόνισε ότι καλούμαστε όλοι όσοι είμαστε βαπτισμένοι στο όνομα της Αγίας Τριάδος, να μιμηθούμε.

Ακολούθως τελέστηκε η τελευταία Ιερά Παράκληση προς τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου και κατόπιν τα Ιερά Λείψανα αναχώρησαν εν μέσω κωδωνικρουσιών.

Διαβάστε ακόμα