Πολυαρχιερατικός Εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Περιστερίου

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου 

Με την αρμόζουσα τάξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε στον Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα) Περιστερίου, η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, το όνομα του οποίου φέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε απόψε χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και συμπροσευχήθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρεσθένης Θεόκλητος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, Περιστερίου κ. Γρηγόριος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ρωγών Φιλόθεος και Αρσινόης κ. Βασίλειος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Συμμετείχε πλειάδα ιερέων της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ο οποίος μίλησε για τους αγώνες που έδωσε ο Άγιος Γρηγόριος κατά των αιρέσεων και το ομοούσιο της Αγίας Τριάδος. Όπως είπε χαρακτηριστικά “Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος μας παρέδωσε την διδάσκαλία ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είναι ένας απλός άνθρωπος, ένας δάσκαλος ή ένας αρχηγός θρησκείας, αλλά ο αληθινός Θεός που έγινε άνθρωπος για να μας λυτρώσει από την αμαρτία”. Τέλος, έκανε αναφορά στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου λέγοντας ότι όποιος δεν πιστεύει πως η Μαρία ειναι αληθινή Θεοτόκος και αειπάρθενος, αυτός δεν είναι αληθινός χριστιανός και βρίσκεται εκτός Εκκλησίας.

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του εορτάζοντος Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου, ευχόμενος έτη πολλά και καλλίκαρπα στην πολυεύθυνη ποιμαντορία του.

Αύριο θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον ίδιο ναό.

Διαβάστε ακόμα