Προσκυνητές από την Ζάκυνθο στους Αγίους Τόπους για τα Θεοφάνεια

Με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή 35 προσκυνητών, κληρικών και λαϊκών, πραγματοποιήθηκε νέο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, που διοργάνωσε η ενορία Παναγίας Φανερωμένης Ζακύνθου. . Το προσκύνημα πραγματοποιήθηκε από 15 Ιανουαρίου έως 21 Ιανουαρίου, επ΄ ευκαιρία της Εορτής των Θεοφανείων με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ναό της Βασιλικής της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Διονύσιος και Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτος, Πατριαρχικός Επίτροπος Βηθλεέμ.

Πραγματοποιήθηκε επίσης προσκύνημα στο Ναό της Αναστάσεως, στον Πανάγιο Τάφο, στον Γολγοθά όπου τελέστηκε ολονύκτιος Ιερά Αγρυπνία και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Γεράσων κ. Θεοφάνη και Ζακύνθου κ. Διονύσιο, στο σημείο της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, από την Αγία Ελένη, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου, στην Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στα Ιεροσόλυμα, στην Ιερά Μονή Αγίου Θεοδοσίου Κοινοβιάρχου, στην Ιερά Μονή των Ποιμένων στην Βηθλεέμ, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Του Κυρίου στο Όρος Θαβώρ, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κανά της Γαλιλαίας, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεράσιμου του Ιορδανίτου, στην Ιερά Μονή Προϋπαντήσεως του Κυρίου, γνωστή ως Μονή Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Ιεροσολύμων, Τελετή του Αγιασμού στον Ιορδάνη Ποταμό, προσκύνημα στην Ιερά Μονή Προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ, στο Σαραντάριο όρος, το μοναστήρι των πειρασμών, στον Τάφο της Παναγιάς στην Γεσθημανή και υποδοχή από τον Ηγούμενο της Μονής Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λύδδας όπου και ο τάφος του Αγίου Γεωργίου, στην Ιερὰ Μονὴ των Αγίων Αρχαγγέλων Ιόππης (Γιάφφας) και στην Οδό του Μαρτυρίου στην Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε ακόμα