Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας η Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Χριστού και η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας τηςΚαππαδοκίας Ουρανοφάντορος του Μεγάλου την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023.

Το απόγευμα της παραμονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στη πόλη της Σάμου. Ευλόγησε τους εόρτιους άρτους και τις Βασιλόπιττες των ευσεβών Χριστιανών μας. Στο Κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Βασίλειο στη ζωή και το έργο του ο οποίος ενσαρκώνει την καλοσύνη και την χριστιανική αγάπηκαι ευχήθηκε ο  Κύριός μας διά των πρεσβειών του Αγίου Βασιλείου να οδηγεί την καρδιά μας σε έργα έμπρακτης αγάπης που θα ομορφαίνουν την ζωή μας και θα λαμπρύνουν την τοπική μας Εκκλησία.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και ιερούργησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλεως Σάμου. Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος του Ποιμενάρχου μας για την πρώτη του έτους.

Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους, παρουσία των τοπικών πολιτικώνκαι στρατιωτικών αρχών.

Αμέσως μετά, μετέβη ο Σεβασμιώτατος στην Αντιπεριφέρεια της Σάμου και στο Δημαρχείο του Δήμου Ανατολικής Σάμου και ευλόγησε τις πρωτοχρονιάτικες Αγιοβασιλόπιττες. Ευχήθηκε το Νέο Έτος να είναι καρποφόρο, ειρηνικό, χαρούμενο και ελπιδοφόρο.

Διαβάστε ακόμα