Σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Μπέρμιγχαμ

Με ποιήματα, μουσική και χορούς, εορτάστηκαν οι Τρεις Ιεράρχες την Κυριακή,29 Ιανουαρίου, στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίας Τριάδος και Απ. Λουκά Μπέρμιγχαμ. 

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, συλλειτουργούντων του Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Χρήστου Στεφάνου και του Οικονόμου κ. Νικολάου Λουκά Καραφυλλίδη.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε σχολική εορτή με ομιλητή τον Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στο Λονδίνο κ. Οδυσσέα Οδυσσέως. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Χρήστος Γούλας και η Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης στην Ελληνική Πρεσβεία κ. Βερώνη Ειρήνη.

Μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Κοινότητος του Απ. Λουκά Μπέρμιγχαμ, το οποίο αριθμεί στο σύνολο 300 μαθητές, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδια. 

Μετά την εορτή ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος συναντήθηκε με τους επισήμους και συζήτησαν για την έλλειψη εκπαιδευτικών στην Μεγάλη Βρετανία, καθώς και τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται με την αλλαγή νομοθεσίας λόγω Brexit, και συγκεκριμένα τις δυσκολίες παροχής άδειας παραμονής και εργασίας σε εκπαιδευτικούς και κληρικούς.

Ακολούθησε επίσημο γεύμα σε αίθουσα της Ελληνικής Κυπριακής Εστίας με μουσική και παραδοσιακούς χορούς, όπου απονεμήθηκαν βραβεία και χρηματικά έπαθλα σε αριστεύσαντες μαθητές του Ελληνικού Σχολείου. 

Διαβάστε ακόμα