Συνάντηση του Μητροπολίτη Κίτρους με τον Πρέσβη της Γεωργίας

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνοςκ.Γεώργιος δέχθηκε στο γραφείο του τον Πρέσβη της Γεωργίας κ. DavidDondua,  όπου συζήτησαν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αντάλλαξαν σκέψεις για τα σύγχρονα προβλήματα.

Ο Πρέσβης επισκέφθηκε την Πιερία κατόπιν πρόσκλησης του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου. Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο συνοδευόταν από τον Σύμβουλο της Πρεσβείας κ. ΜarjanidzeIlia τον προσωπικό του φίλο με καταγωγή από την Πιερία κ. Γεώργιο Ολύμπιο, τον Πρόεδρο του OργανισμούΦεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Μελίνα Παπαδοπούλου, κ. Ραφαήλ Μετενίδη και κ. Βασίλειο Δήμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και διεξήχθη εποικοδομητική και φιλική συζήτηση για την ιστορία της Πιερίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, και τη σημασία της Ορθοδοξίας και της παράδοσης στα σύγχρονα δεδομένα της σημερινής εποχής.

Ο Πρέσβης εξέφρασε τη μεγάλη χαρά που αισθάνεται που βρίσκεται στην Πιερία, σε μία περιοχή με πλούσιο θρησκευτικό πλούτο και ιδιαίτερα πολιτισμικά, αλλά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά. 

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  κ. Γεώργιος ανέφερε στον κ. Πρέσβη για τον Όσιο Γεώργιο Καρσλίδη  που γεννήθηκε στην Γεωργία και συγκαταλέγεται μεταξύ των τοπικών Αγίων της Πιερίας. Αποτελεί μια από τις πιο ξεχωριστές και σημαντικότερες αγίες μορφές του 20ου αιώνα και  απότμημα του ι. λειψάνου του φυλάσσεται στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Κούκο Πιερίας.

ΟΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης συμφώνησε με τον Πρέσβη πως οι δύο χώρες πρέπει να αναπτύξουν διαύλους επικοινωνίας και τρόπους συνεργασίας  με επίκεντρο τον πολιτισμό    και τον προσκυνηματικότουρισμό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον κ. Πρέσβη να προσφέρει στον Μητροπολίτη βιβλία που αφορούν στην ιστορία της Γεωργίας, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος του προσέφερε  μία χρωμοτυπία σε plexiglass για τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία καθώς και βιβλία για τα τοπικά θρησκευτικά μνημεία.

Διαβάστε ακόμα