Συνάντηση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Εξοχώτατο κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης, 11ης Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Κουφουδάκη, Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων, και τον εντιμότατο κ. Εμμανουήλ Γοργοράπτη, Γραμματέα του Οργανισμού Διοικήσεως Μοναστηριακής Περιουσίας Νομού Ρεθύμνης.

Θέμα της συνάντησης ήταν η κατάθεση πλήρους και εμπεριστατωμένου φακέλου για την αναστήλωση της Βορειοδυτικής Πτέρυγας της ιστορικής Ιεράς Μονής Ρουστίκων, η οποία θα φιλοξενήσει ξενώνες, αρχονταρίκι, κειμηλιαρχείο και αίθουσα τελετών και εκδηλώσεων της Ιεράς Μονής.

Ο κ. Περιφερειάρχης με χαρά υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο και τους συνοδούς του και διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης, με τις αρμόδιες υπηρεσίες της, θα πράξει τα δέοντα για την πλήρη χρηματοδότηση και υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, τονίζοντας την ανάγκη όλοι μας να διαφυλάξομε τα μνημεία της πίστεως, του πολιτισμού και της ιστορίας, τα οποία οφείλομε να παραδώσομε στις επόμενες γενεές.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον Εξοχώτατο κ. Περιφερειάρχη για την εγνωσμένη αγάπη και στήριξή του σε έργα εκκλησιαστικά, και όχι μόνο, για το καλό και την προαγωγή του τόπου μας, για τον πολιτισμό και για την ιστορία.

Ο Επίσκοπός μας ευχήθηκε να αξιωθούμε όλοι μαζί να εγκαινιάσομε την πλήρως ανακαινισμένη Πτέρυγα της Ιεράς Μονής Ρουστίκων.

Διαβάστε ακόμα