Τα Άγια Θεοφάνεια στη θαλασσόβρεχτη Ιερισσό

Με την παραδοσιακή Ορθόδοξη μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Πόλη των Καραβομαραγκών, τη θαλασσόβρεχτη Ιερισσό, την έδρα του Δήμου Αριστοτέλη με την πολυκύμαντη ιστορική πορεία που και το Έθνος τιμά και τη Μακεδονία μας μεγαλύνει και την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου σφραγίζει!

            Των όλων Ιερών Ακολουθιών του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Παναγίας Ιερισσού, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, πλαισιούμενος από τον εκλεκτό Εφημέριο της Ενορίας Αιδ. Πρωτ. π. Μακάριο Ζωνάρα και τους Διακόνους π. Νικόλαο Τσεπίση και π. Νικόδημο Κωτινούδη. Πολύς ο Λαός προσήλθε για να λάβη το Άγιο Φώτισμα και να απολαύση την Μεγάλη Εκκλησιαστική και συνάμα Εθνική Εορτή, αφού το υγρό στοιχείο περιβάλλει την ευλογημένη Πατρίδα μας και ουσιαστικά ζυμώνει με τη ζείδωρη παρουσία του την όλη Ιστορία αυτού του χαριτωμένου Τόπου.

            Επικεφαλής του Λαού ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος, ο δραστήριος Αντιδήμαρχος κ. Αλέξιος Αντωνίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Δήμητρα Μανωλούδα, κ.  Αριστείδης Τζίτζος και κ. ΓεώργιοςΛαμπράκης, ο Πρόεδρος της Ιερισσού κ. Βασίλειος Καλατζής, η Τοπική Σύμβουλος κα Ειρήνη Μάρκου, οι Λιμενάρχες Ιερισσού κ. Ευθύμιος Πέτρου και Ουρανουπόλεως κ. Χρήστος Παναγιωτίδης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας κ. Ιωάννης Μπαμπαΐτης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιερισσού κ. Διαμαντής Ταραζάς κ.ά.

            Μετά το πέρας του Μεγάλου Αγιασμού στον Καθεδρικό Ναό εσχηματίσθη πομπή και λιτανευτικώς η Ενορία αυτή συναντήθηκε με την Ενορία Αγίου Νικολάου Ιερισσού, η οποία ανέμενε προ της προκυμαίας, με επικεφαλής τον καινοτόμο Εφημέριό της Αιδ. Πρωτ. π. Βασίλειο Ανυφαντή. Όλος ο Λαός λοιπόν, ο Ιερός Κλήρος και οι Ιεροψάλτες μετέβησαν στο Λιμάνι, όπου περιπολικό του Λιμενικού Σώματος και καραβάκια περίμεναν την Ευλογία και τον Καθαγιασμό των Υδάτων! Ανεγνώσθη η Ευαγγελική Περικοπή της Βαπτίσεως του Κυρίου και ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μαζί με τους Κληρικούς του, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τον κ. Δήμαρχο επιβιβάσθηκαν σε πλοιάριο, το οποίο εστάθη προ της γεμάτης με πιστό Λαό προβλήτας, εψάλη το Απολυτίκιο των Θεοφανείων  και ερίφθη ο Τίμιος Σταυρός στη θάλασσα της Ιερισσού, τον οποίο περισυνέλεξε ο φέρελπις νέος Κωνσταντίνος Ιατρού,  μαζί με   ομάδα νέων παιδιών που ανέμεναν με ανυπομονησία να λάβουν την Ευλογία!

            Οι Εφημέριοι της Ιερισσού και ο κ. Δήμαρχος Αριστοτέλη σε απόλυτη συνεργασία προετοίμασαν τα της Εορτής, η δε Φιλαρμονική Ιερισσού ελάμπρυνε με την συμμετοχή της την όλη Αγιαστική Τελετή! Χρόνια Πολλά και Φωτισμένα!

Διαβάστε ακόμα