To Περιστέρι τίμησε τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε η ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Ι. Μητρόπολη Περιστερίου.

Στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως Περιστερίου υπάρχει παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου που δημιούργησε ο μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου κυρός Χρυσόστομος.

Ήδη από προχθές εκτίθεται προς προσκύνηση η Τίμια αριστερή Χείρα του Αγίου Ιωάννη από την Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετέωρων 

Μετά το πέρας του μεθεόρτου Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου στους δρόμους γύρω από το Επισκοπείο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου.

Στη λιτανεία την εικόνα συνόδευε η Φιλαρμονική του Δήμου Περιστεριού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου Βασίλης Λώλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Λοβέρδος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών.

Στο σύντομο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος κ. Γρηγόριος τόνισε πως “πρέπει να μας γίνει συνείδηση ότι σήμερα βρίσκεται ανάμεσα μας ο ίδιος ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, αυτός που μας προσέφερε τον τρόπο λατρείας και τον τρόπο που δοξάζουμε και λατρεύουμε τον Θεό”.

“Είναι οικουμενικός Άγιος, ο Θεός τον αξίωσε με την χάρη της αφθαρσίας και για αυτό σταύρωσα με το χέρι Του τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και ολόκληρο τον λαό του Περιστερίου” πρόσθεσε ο κ. Γρηγόριος και ευχαρίστησε τους Ιερομονάχους Βαρλαάμ και Σεραφείμ που εκόμισαν από την Ι. Μ. Βαρλαάμ την ευλογία για την πόλη του Περιστερίου.

Διαβάστε ακόμα