Τον Όσιο Μάξιμο τον Γραικό ετίμησε η γενέτειρά του η Άρτα

Το Σάββατο 21 Ἰανουαρίου 2023, το πρωί, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην Άρτα ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως καί Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος τῆς Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, Γέροντας Γαβριήλ, ο οποίος ετόνισε, ότι  ταπείνωση και μετάνοια είναι το μήνυμα που εκπέμπουν τόσο ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός όσο και ο Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία.

Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και την Παναγία την Παραμυθία, η οποία τιμάται την ίδια ημέρα με τον Όσιο Μάξιμο τον Γραικό, ακριβές αντίγραφο της οποίας έχει δωρισθεί στην ενορία από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ.
Κατά την διάρκεια της Ιεράς Πανηγύρεως ετέθη επίσης σέ προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Οσίου Μαξίμου του Γραικού, το οποίο φυλάσσεται στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, καθώς και η Αγία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, την οποία, για το διήμερο της Ιεράς Πανηγύρεως, εκόμισε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό ο Γέροντας Γαβριήλ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία.

Το Αναλόγιο, μαζί με τους Ιεροψάλτες της ενορίας, εκόσμησε ο εκ Θεσσαλονίκης Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Χασανίδης με την συνοδεία του.

Διαβάστε ακόμα