Αγιασμός για την ανάπλαση Ι. Ναού της Αγίας Παρασκευής στο Σταυρό Θεσσαλονίκης

Σήμερα Σάββατο 4η Φεβρουαρίου τ.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ πλαισιούμενος από τους Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεο Ζέρβα Γεν. Αρχ. Επίτροπο, π. Χρύσανθο Σαββίδη, π. Θεόκλητο Παρδάλη, τον Αιδ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Βουρνίτη, τον Αιδ. π. Κωνσταντίνο Ισαακίδη και τον Διάκονό του π. Αθανάσιο Σφουγγάρο, επεσκέφθη την Ενορία Αγίας Παρασκευής Κάτω Σταυρού, της οποίας ο πάγκαλος ομώνυμος προσφυγικός Ιερός Ναός αναπλάθεται για να αποδοθή στους Ενορίτες του ευπρεπισμένος και σκεπασμένος με ασφάλεια με τη Χάρη του Θεού!

            Για τον σκοπό αυτό ο εκλεκτός Εφημέριος της Αγίας Παρασκευής και Πνευματικό τέκνο του Επισκόπου μας π. Κωνσταντίνος Ισαακίδης ευπρέπισε τον υπό ανάπλαση Ιερό Ναό και ετελέσθη ο Αγιασμός επί των νέων θεμελίων, με σκοπό η ευπρέπεια του Ιερού αυτού χώρου, ως έδρα μάλιστα Δήμου, να είναι εφάμιλλη και επάξια του κέντρου του Δήμου Βόλβης, τον οποίο και φιλοξενεί.        

            Ο Λαός του Σταυρού προσήλθε γεμάτος χαρά και προσμονή και περιέβαλε τον Ιερό Κλήρο, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Θέμη Χαραλαμπίδη, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Χρήστο Σαββόπουλο και Απόστολο Καρακίτσο, τον Τοπικό Αντιπρόεδρο κ. Χάρη Καρακεχαγιά, τον Πρόεδρο του ΟΠΑΔ κ. Παναγιώτη Επιτρόπου, τον Πρόεδρο της Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαο Τσακίρη, τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Αντώνιο Αντωνιάδη που έχει εκπονήσει την μελέτη του όλου έργου και τον κ. Δημήτριο Τσιλιφίκα Εργολήπτη της όλης ανακαινίσεως του Ναού.           

    Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εμφανώς συγκινημένος κάλεσε τον ευσεβέστατο Λαό του Σταυρού να παρασταθή στον π. Κωνσταντίνο και την απόφαση της Μητροπόλεως για την αναπαλαίωση του ιστορικού Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής που έχρηζε αμέσου παρεμβάσεως λόγω φθοράς στο διάβα του χρόνου (κτίσμα του 1925). Επίσης ανεφέρθη και στις άοκνες προετοιμασίες της Ιεράς Μητροπόλεως και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ετέρας Ενορίας του Σταυρού, δηλαδή του Οσίου Αυξεντίου του εν Κατιρλί Βιθυνίας και του Προϊσταμένου της Παν. Αρχιμ. π. Χρυσάνθου για την αποπεράτωση του υπό ανέγερσιν και μη περατωθέντος επί πολλά έτη Ναού του. Αρχιτέκτων Μηχανικός προς εκπόνησιν της μελέτης αποπερατώσεως του Οσίου Αυξεντίου επελέγη ο κ. Στέργιος Βολιώτης, γνωστός για την συνεργασία του με πολλές Ιερές Μητροπόλεις και την Εκκλησία της Ελλάδος.

     Τέλος, Μητροπολίτης, Δήμαρχος και Λαός ευχήθηκαν και προσευχήθηκαν για την αποπεράτωση και της αναπλάσεως του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, όσο και του Οσίου Αυξεντίου και στηριγμό των δύο Προϊσταμένων των Ενοριών του Κάτω Σταυρού που επωμίζονται το τεράστιο αλλά θεοφιλές αυτό έργο!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα