Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Ηλιούπολη για την Παναγία Οστραμπράμσκα

Ηλιούπολη | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, η Σύναξη της Παναγίας Οστραμπράμσκα στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγ. Νεκταρίου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως, καθώς εφέτος, είναι η 26η επέτειος ελεύσεως της Ιεράς Εικόνας.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεραφείμ Δημητρίου, αφού έκανε λόγο για τη μεγάλη συνεισφορά του Θεοφιλ. Επισκόπου Βερενίκης στην ενορία, αναφέρθηκε στην Ορθόδοξη Πολωνική Εκκλησία και στη δωρεά του Πολωνού Επισκόπου, το 1997, της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Οστραμπράμσκα στον Έλληνα Επίσκοπο προκειμένου να παραμείνει στον Ι. Ναό της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Στη συνέχεια, η Ιερά Εικόνα εκλάπη, ωστόσο επεστράφη στον Ι. Ναό και καθιερώθηκε η εορτή του γεγονότος στις 16 Φεβρουαρίου εκάστου έτους. Λόγω κωλύματος, η εορτή φέτος, μεταφέρθηκε στις 19 Φεβρουαρίου.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Βερενίκης, ευχαρίστησε κληρικούς και λαϊκούς για τη συνεισφορά τους στην πορεία της ζωής του. «Το μέτρο της κρίσεως του Θεού είναι η αγάπη και το μέγεθός της» τόνισε, καλώντας το εκκλησίασμα να δίνουν αγάπη στους συνανθρώπους τους. «Η αγάπη μας οδηγεί στον παράδεισο της βασιλείας του Θεού», κατέληξε.

Τέλος, ευχήθηκε οι πιστοί να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Παναγίας Οστραμπράμσκα. «Η εκκλησία είναι το σπίτι του καλού Σαμαρείτη» ανέφερε και ευχήθηκε Καλή Σαρακοστή σε κληρικούς και λαϊκούς.

Εν συνεχεία τελέσθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας “Οστραμπράμσκα” πέριξ του Ιερού Ναού.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του μακαριστού Πατριάρχη Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου, του τέως Βασιλέως των Ελλήνων Κωνσταντίνου και της ανηψιάς του Θεοφιλ. Επισκόπου Βερενίκης, Γεωργίας.

Πλήθος πιστών προσήλθε στο Ιερό Παρεκκλήσιο για να συμμετάσχει στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσει την Ιερά εικόνα της Παναγίας Οστραμπράμσκας.

Διαβάστε ακόμα