Έλευση Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας στα Γρεβενά

«Η Παναγία η Παραμυθία ήρθε για να φωλιάσει στις καρδιές μας». Με αυτά τα λόγια κατέληξε τον σύντομο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών, για την άφιξη της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους. Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου πάνδημος ο λαός των Γρεβενών υποδέχτηκε, με περισσή χαρά αλλά και δάκρυα στο κέντρο της πόλεως την Ιερά Εικόνα που κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Γέρων Εφραίμ. Πέραν του τοπικού Ιεράρχη κ. Δαβίδ, την Παναγία υποδέχτηκαν και οι όμοροι Σεβασμιώτατοι Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Σισανίου & Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Καστορίας κ. Καλλίνικος. Με λιτανευτική πομπή κλήρος και λαός οδήγησαν την Ιερά Εικόνα στον Ι.Μ.Ν. της Ευαγγελιστρίας και ακολούθησε ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας. Ο άγιος Καθηγούμενος στην προσλαλιά του τόνισε τον λόγο έλευσης της Παναγίας της Παραμυθίας στα Γρεβενά, ως ευχαριστήριο δώρο για το αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε τον Νοέμβρη του 2018, χωρίς ευτυχώς συνέπειες.

Την επομένη τελέστηκε μία μοναστηριακή, ως προς το κλίμα, Θεία Λειτουργία με προεξάρχοντα λειτουργό τον Άγιο Καθηγούμενο γέροντα Εφραίμ, στην οποία μέσα σε ελάχιστες αράδες λόγου, ο γέροντας πέραν της κατανυκτικής και ευχαριστιακής υποδοχής της Παναγίας επεσήμανε πως το σημαντικό είναι να κερδίσουμε τον Παράδεισο, αλλά το ακόμη πιο σημαντικό να το ζήσουμε ήδη από αυτήν την ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ενθύμιο που προσφέρθηκε ως ευλογία σε όλους τους πιστούς ήταν η εικόνα μαζί με ένα κείμενο με τίτλο: «Ο αγώνας της Παναγίας», που έγραψε πρώην κρατούμενος των Φυλακών Γρεβενών στο κελί του.

Η Ιερά Εικόνα θα βρίσκεται για προσκύνηση στο κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού μέχρι την Παρασκευή με πλήθος λατρευτικών ευκαιριών, ενώ μετά θα τοποθετηθεί σε προσκυνητάρι που έχει κατασκευαστεί ειδικά για Αυτήν.

Διαβάστε ακόμα