Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Ι. Μ. Κηφισίας

Η μεγάλη Δεσποτοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου εορτάστηκε στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της πόλεως του Αμαρουσίου. Την παραμονή της εορτής η πανηγυρίζουσα ενορία υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος την οποία εκόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κορώνης Πανοσ. Αρχιμ. π. Μεθόδιος.

Εν συνεχεία τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου συμπαραστατουμένου από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο αναλύοντας το θεολογικό νόημα της εορτής, και ιερείς της περιοχής.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στη Θεία Λειτουργία. Την ώρα του Κοινωνικού ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος π. Μεθόδιος, κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στη θεολογική σημασία της μεγάλης αυτής εορτής. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος και της Τιμίας Κάρας με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου και την παρουσία των πολιτικών αρχών.

Διαβάστε ακόμα