Η Μητρόπολη Κίτρους για τον μακαριστό Μητροπολίτη Περγάμου

Θλίψη και πένθος επικράτησε στον συνοικισμό «Καταφιώτικα» της Κατερίνης στο άκουσμα της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Περγάμου κ. Ιωάννη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου τέλεσε νεκρώσιμο τρισάγιο, ενώ με εντολή του το απόγευμα της ίδιας ημέρας ήχησε πένθιμα η καμπάνα του Ιερού Ναού Παναγίας Παντάνασσας Κατερίνης, Ενορίας του μακαριστού Ιεράρχου.

Να σημειωθεί, ότι ο οικισμός «Καταφιώτικα» Κατερίνης δημιουργήθηκε από συμπατριώτες του μακαριστού Μητροπολίτη Περγάμου, κατοίκους Καταφυγίου Κοζάνης, οι οποίοι μετά την καταστροφή του χωριού τους από τους Γερμανούς στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήλθαν και εγκαταστάθηκαν στην Πιερία, κυρίως στην Κατερίνη. Δημιούργησαν έτσι έναν ιδιαίτερο συνοικισμό, στον οποίο έδωσαν το όνομα του καταστραφέντος χωριού.
Μεταξύ των Καταφυγιωτών ανήκουν και πολλοί συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του κεκοιμημένου Ιεράρχη, με τους οποίους ο ίδιος διατηρούσε στενούς δεσμούς. Για τον λόγο αυτό συχνά επισκεπτόταν την Κατερίνη, είτε για να τελέσει γάμους, βαπτίσεις και νεκρώσιμες ακολουθίες συγγενών, είτε για να τους επισκεφθεί.

Πολλές φορές επίσης ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας, όπως φαίνεται και στη συνημμένη φωτογραφία.

Για τον λόγο αυτό, μεγάλη αναμένεται η συμμετοχή πολλών Καταφυγιωτών και άλλων Κατερινιωτών στη νεκρώσιμη ακολουθία που θα τελεστείστην Αθήνα το προσεχές Σάββατο μεσημέρι.
Όσοι δεν θα μεταβούν στην Αθήνα μπορούν να προσέλθουν στον Ιερό Ναό Παντάνασσας Κατερίνης, όπου την ίδια ώρα της κηδείας θα τελεστεί νεκρώσιμο τρισάγιο.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin