Ίδρυση νέας ορθόδοξης Ενορίας στο Ντάργουιν της Αυστραλίας

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ίδρυση νέας ορθόδοξης Ενορίας στην πόλη Ντάργουιν, πρωτεύουσα της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας.

Η ίδρυση της νέας Ενορίας, η οποία θα τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω, αποτελεί όραμα και πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου. Ο Σεβασμιώτατος είχε επισκεφθεί τους την κοινότητα των Ελλήνων ομογενών του Ντάργουιν το 2019, κατά τους πρώτους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, και είχε αφουγκραστεί την ανάγκη και τη βαθειά επιθυμία τους για ίδρυση μιας δεύτερης ορθόδοξης Ενορίας στην πόλη. Λαμβάνοντας δε υπ’ όψιν τον μεγάλο αριθμό των πιστών και το μεγάλο εύρος της περιοχής, δρομολόγησε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καταστεί εφικτή η ίδρυση της νέας Ενορίας και η μελλοντική ανέγερση Ιερού Ναού. 

Ο πρώτος ιερεύς της νέας Ενορίας θα είναι ο π. Χρήστος Τσορακλίδης από την Αδελαΐδα, ο οποίος θα τελέσει την πρώτη Θεία Λειτουργία το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, στο καθολικό κολλέγιο Mackillop (285 FarrarBoulevard, Johnston). Οι επόμενες ιερές Ακολουθίες θα τελούνται, επίσης, στο καθολικό κολλέγιο Mackillop, μέχρι την ανεύρεση μόνιμης τοποθεσίας εγκατάστασης της νέας Ενορίας στην περιοχή Palmerston. Τις επί μέρους διαδικασίες για την ίδρυση και αποπεράτωση της νέας Ενορίας θα παρακολουθεί, εξ ονόματος του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Αδελαΐδος.

Διαβάστε ακόμα