Ιερατική Σύναξη στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Ιερατική Σύναξη για τον μήνα Φεβρουάριο συνεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στην Δημοτική Πινακοθήκη της πόλεως μας. Ο Ποιμενάρχης μας έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες στους κληρικούς για την επικείμενη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ενώ τους ενημέρωσε και για διοικητικά θέματα.

Κεντρικός ομιλητής της Συνάξεως ήταν ο κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου, ιατρός, ιστοριοδίφης και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ». Ο κ. Παπαθεοδώρου παρουσίασε στους Πατέρες την προσωπική του συλλογή με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών μέσων, η οποία αυτή την περίοδο είναι προς έκθεση στην Δημοτική μας Πινακοθήκη, με θέμα: «Γλυκυτάτη μου Λάρισα».

Η έκθεση αποτελείται από εκατοντάδες αντικείμενα διαφόρων κατηγοριών, τα περισσότερα των οποίων έχουν σχέση με τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και σπάνια τεκμήρια, όπως παλαίτυπα, περιηγητικές εκδόσεις, έργα λογίων του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, χαρακτικά και παλιές φωτογραφίες. Τα αντικείμενα αυτά καλύπτουν μια περίοδο τετρακοσίων και πλέον ετών, από τον 16ο αι. (1523) μέχρι και το πρώτο μισό του 20ου αιώνα (1950).

Μετά το πέρας της Συνάξεως ακολούθησε ξενάγηση στην περιοδική έκθεση, ενώ ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του τόσο στον κ. Παπαθεοδώρου για την άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη, όσο και στον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, την Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείο Ι. Κατσίγρα κ. Άννυ Ψάρα και την Διευθύντρια της Πινακοθήκης κ. Ιωάννα Δεληγιάννη για την παραχώρηση της αίθουσας.

Διαβάστε ακόμα