Κυριακή της Απόκρεω και μνήμη της Αγίας Φιλοθέης στην Ι. Μ. Κηφισίας

Στα προΐμια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας στην Ιερά Μητρόπολή μας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας της Χριστιανικής Αδελφότητος ” Ἡ Ἁγία Εἰρήνη” Ἀμαρουσίου.

Στο θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε τόσο στον βίο της Αγίας, όσο και στη θέση της γυναίκας στη ζωή της Εκκλησίας, η οποία είναι ισότιμη με αυτή του ανδρός, αφορμόμενος από τη φράση <<Γυναίκα ανδρεία>> που αναφέρεται σε ένα από τα αναγνώσματα της εορτής. Τέλος συνεχάρη τα μέλη της Χριστινικής Αδελφότητος για το έργο τους, ενώ δεν δίστασε να το ταυτίσει με αυτό της Αγίας Φιλοθέης.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, η οποία εφέτος συνέπεσε με την Κυριακή της Απόκρεω, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στην Ιερά Μονή Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης Εκάλης
συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτη Τύχωνα, τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη και ιερείς της περιοχής.

Την ώρα του Κοινωνικού ο π. Νικάνωρ κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή, ενώ κάλεσε τους πιστούς να ανέβουν τα σκαλοπάτια της Αγιότητος.

Διαβάστε ακόμα