Με λαμπρότητα το Γύθειο εόρτασε την Υπαπαντή του Κυρίου, Πολιούχο του

Γύθειο – Δημήτρης Δελής

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, η Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, Πολιούχου της πόλεως του Γυθείου.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ΄ και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ενώ τον θείο λόγο εκφώνησε ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε πάνδημη Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Υπαπαντής του Κυρίου, έως την Κεντρική πλατεία της πόλης, όπου εψάλη Δέηση.

Ο Μητροπολίτης Μάνης αναφέρθηκε στον ιερό θεσμό της οικογένειας, υπογραμμίζοντας ότι με την εορτή της Υπαπαντής εορτάζουμε την μητέρα, τον πολύτιμο αυτό θησαυρό κάθε ανθρώπου, υπενθυμίζοντας τον πατερικό λόγο: «Τί πατρός γνησιώτερον καί τί μητρός συμπαθέστερον».

Εν συνεχεία η λιτανευτική πομπή κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχει τόσο στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όσο και στην Ιερά Λιτανεία.

Το Ιερό Αναλόγιο διακόνησαν ο κ. Νίκος Ταπραντζής με τον πολυμελή βυζαντινό χορό.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Βερούτης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Πολίτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τσιγαρίδης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων, αντιπροσωπείες σχολείων, καθώς και άνδρες με παραδοσιακές φορεσιές.

Διαβάστε ακόμα