Οι Σπέτσες εόρτασαν τους Τρεις Νεομάρτυρές τους

Με λαμπρότητα τελέστηκε την 3η Φεβρουαρίου 2023 η Τρισαρχιερατική Θ. Λειτουργία για την Ιερά μνήμη των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων, στον περικαλλή Ι. Ναό εν Σπέτσαις.

Της Θ.Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. ΣΥΜΕΩΝ και συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ Γ’ και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΕΦΡΑΙΜ.

Τον Θ.Λόγον εκήρυξε εμπνευσμένα και διδακτικά απευθυνόμενος ιδιαίτερα προς τους νέους., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. ΣΥΜΕΩΝ έχων το χάρισμα του λόγου.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε Δοξολογία και ο προϊστάμενος του Ι.Ναού Ιεροκήρυξ Αρχμ.π.Γρηγόριος Νανακούδης ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς, τις αρχές, τους χορηγούς, τους συνεργάτες και απένειμε δια των χειρών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, τον Σταυρό των τριών Νεομαρτύρων εις τον Σεβασμιώτατο Άγιο Φθιώτιδος .

Εγκαινιάσθηκε δε και η νέα εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου από τα χέρια του Άγιου Φθιώτιδος.

Εν συνεχεία τιμήθηκε ο τ.Εκκλησιαστικός Σύμβουλος του Ι.Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου κ.Διονύσιος Καρύδης δια την πολυετή προσφορά του.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και το κέρασμα στο Αρχονταρίκι του Ι.Μητροπολιτικού Ναού.

Παρέστησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ.Κώστας Κατσαφάδος, οι Βουλευτές της Α Πειραιά και Νήσων.κ.Ν. Δούνια,κ Ι.Μελλάς κ.Ν. Μανωλάκος, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργία Γενιά , ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Π. Λυράκης και οι λοιπές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και πλήθος κόσμου.

Την μεσημβρίαν παρετέθη από τον Δήμο Σπετσών επίσημο γεύμα.

Την οργάνωση της Ιεράς πανηγύρεως είχε ο Πανοσ Αρχιμ π. Γρηγορίος Νανακούδης, Ιεροκήρυξ.

Διαβάστε ακόμα