Πανήγυρις Πανεπιστημιακού Ναού Φοιτητικών Εστιών Α.Π.Θ.

Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και δύο μήνες μετά την επαναλειτουργία του ο Ιερός Πανεπιστημιακός Ναός των Αγίων Τριών Ιεραρχών των Φοιτητικών Εστιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τους «τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου θεότητος» με τριήμερο εορταστικών λατρευτικών εκδηλώσεων.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 τελέστηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, ο οποίος από το 1989 έως της εκλογής του, το 2017, υπηρέτησε ως Υπεύθυνος Ιερέας του Πανεπιστημιακού Ναού.

Το βράδυ της παραμονής, Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, τελέστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες πανηγυρική Αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία).

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών και ακολούθησε ομιλία και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των φοιτητών και του προσκεκλημένου εκ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, οσιολογιωτάτου Ιερομονάχου π. Παϊσίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του εορτασμού οι βυζαντινοί ύμνοι των ακολουθιών αποδόθηκαν από χορό φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα