Περιοδεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κένυα

Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου ε.έ., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, έγινε θερμά δεκτός από τονΕξοχ.Πρέσβυ της Αιγύπτου στην Κένυα, ο οποίος παρέθεσε  δείπνο προς τιμήν του στην πρεσβευτική κατοικία. Παρευρέθησαν δεκάδες μέλη του Διπλωματικού Σώματος στην Κένυα, μεταξύ των οποίων οι Πρέσβειςτων χωρών Ελλάδος, Ουγκάντας , Ερυθραίας, Μοζαμβίκης, Ιορδανίας, Ουκρανίας, Ζιμπάμπουε κ.α., ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Κένυα και ο Εξοχ. Εκπρόσωπος του Προέδρου της Κένυας.

Ο Αιγύπτιος Πρέσβυςεξήρετο έργο και την παρουσία του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην χώρα του, στην ιστορική του παρουσία, καθώς και στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου χαιρέτισε το ποίμνιό του στην Αίγυπτο.

Η Α.Θ.Μ., αναφέρθηκε στον Αιγύπτιο ΠρόεδροΕξοχ.ΑμπντέλΦατάχΑλ Σίσι, τον οποίο ευχαρίστησε για την αγάπη και την προστασία που παρέχει στον ίδιο τον αλλά και στο Πατριαρχείο, λέγοντας χαρακτηριστικά:<< Αισθάνομαι τα χέρια μου ελεύθερα να λατρεύω τον Θεό και να επιτελώ απρόσκοπτα το έργο μου στην ευλογημένη γη της Αιγύπτου. Αυτό γίνεται χάρι στον Πρόεδρόμας κ.Σίσι>>.

Το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου, η Α.Θ.Μ. και η συνοδεία του, αναχώρησαν από την πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι για την πόλη του Νιέρι, ξεκινώντας την ποιμαντορική του περιοδεία στην  Ιερά Επισκοπή του Αλεξανδρινού Θρόνου.

Με την άφιξή του στην πόλη του Νιέρι, ο Μακαριώτατος, θεμελίωσε Ιερό Ναό ο οποίος θα χτιστεί επ’ ονόματι των Αγίων Ενδόξων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και ένα Νοσοκομείο. Το υπό ανέγερση Νοσοκομείο θα χτιστεί σε οικόπεδο το οποίο δώρισε ο Αιδεσ. Πρωτ.SamuelKariukiMaina, υπό την ευγενή δωρεά του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρωνκαι Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα. Ο Σεβασμιώτατος είναι συγκυρηναίοςκαι συμπαραστάτηςτου πολυεπίπεδου Ιεραποστολικού έργου του Πατριαρχείου μας, καθώς με τις υποδείξεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεωργίου αναφορικά με τις ανάγκες του Πατριαρχείου,  προσφέρει ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια.

Αμέσως μετά ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου της Ιεράς Επισκοπής Νιέρι και Όρους Κένυας όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον κλήρο της Επισκοπής και εψάλη προς τιμήν Του Δοξολογία. Μετά το πέρας της δοξολογίας ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το Ορφανοτροφείο Θηλέων όπου με τον εμπνευσμένο λόγο του έδωσε δύναμη και ελπίδα στα ορφανά κορίτσια του Ιδρύματος.

Διαβάστε ακόμα