Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο Γύθειο

Γύθειο – Δημήτρης Δελής

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον εορτασμό της Υπαπαντής του Κυρίου, Πολιούχου της πόλης του Γυθείου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Γυθείου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ύδρας κ. Εφραίμ και Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, αφού ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την πρόσκλησή του να συμμετάσχουν μαζί με τον Μητροπολίτη Ύδρας στην πανήγυρη της πόλεως του Γυθείου, αναφέρθηκε στην σημειολογία της μεγάλης Δεσποτικής και Θεομητορικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου. “Ο Χριστός είναι ο Θεός που έρχεται ως Σωτήρας μας να νικήσει τον θάνατο και την φθορά” τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα, ανέφερε πως ο Χριστός έρχεται να μας συναντήσει, μέσα στην Εκκλησία και μέσω των Μυστηρίων της. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους να έχουν τη θέρμη και την προσδοκία του Αγίου Συμεών να συναντήσουν τον Χριστό.

Εν συνεχεία, ο Μητροπολίτης Μάνης απένειμε το μετάλλιο της Παναγίας Γιάτρισσας στους προσκεκλημένους Αρχιερείς και βράβευσε την πολύτεκνη (επτά τέκνα) κα Γεωργία Γιαπαύλου – Γκλεζάκου.

Πλειάδα πιστών καθ΄ όλη την διάρκεια της Ακολουθίας συνέρρεε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Ακολουθία του Εσπερινού και να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα της Υπαπαντής του Κυρίου.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, οι Βουλευτές Λακωνίας κ. Κρητικός και κ. Αραχωβίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος κ. Τζινινιέρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμα