Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Καλαμάτας Παναγία Υπαπαντή

Καλαμάτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε με κάθε λαμπρότητα απόψε, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Καλαμάτας, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σερρών κ. Θεολόγου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, Γόρτυνος κ. Νικηφόρου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος αναφέρθηκε στα τροπάρια των εσπερίων της εορτής και ιδιαίτερα στο τρίτο τροπάριο, τονίζοντας ότι ο ποιητής μας καλεί να σπεύσουμε να συναντήσουμε τον Χριστό. Τέλος, ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την ευγενή πρόσκλησή του να συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή πανήγυρη.

Πλήθος πιστών συνέρρεε από νωρίς το απόγευμα για να προσκυνήσει το Ιερό και Θαυματουργό Εικόνισμα της Παναγίας και να λάβει την χάρη της.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν αύριο, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, με την τέλεση του Όρθρου, της πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της μεγαλειώδους λιτάνευσης της χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας προς αγιασμό των κατοικών και των προσκυνητών.

Διαβάστε ακόμα