Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους από την Ι. Μ. Κίτρους

Η   Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνοςκαι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μέσω του Τοπικού Παραρτήματος Κατερίνης, διοργανώνουν  κοινωνική και φιλανθρωπική αποστολή, για να στηρίξουν τους κατοίκους των σεισμοπαθών περιοχών της Τουρκίας και της Συρίας.

Από την πρώτη στιγμή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος εξέφρασε τη διάθεσή του για την άμεση συνδρομή των φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως στην αξιέπαινη πρωτοβουλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρούγια συλλογή ανθρωπιστικού υλικού και την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλους τους πληγέντες από τους σεισμούς που έπληξαν τη Δευτέρα τις δύο χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συγκάλεσε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου έκτακτη συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε η συμμετοχή και του Τοπικού Παραρτήματος στη ανθρωπιστική αυτή προσπάθεια του Ε.Ε.Σ.

Η   συγκέντρωση των τροφίμων μακράς διάρκειας και των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνει στα Γραφεία του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Κατερίνη.

Ο ΣεβασμιώτατοςΠοιμενάρχης κ. Γεώργιος εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για τα θύματα τουκαταστροφικού σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εκφράζουμε την ιδιαίτερη συμπάθεια και τη βαθύτατη αγάπη του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας για τα θύματα και τους πληγέντες. Ολόψυχα ευχόμαστε, όπως ο Θεός να δώσει τη δύναμη και την ενίσχυση, ώστε οι λαοί της Τουρκίας και της Συρίας να αντιμετωπίσουν όσο γίνεται πιο ανώδυνα τη τραγική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει. Η προσευχή μας προς τον φιλάνθρωπο Κύριο μας είναι να μην ξαναζήσουν οι άνθρωποι τέτοιες καταστάσεις».

Διαβάστε ακόμα