Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεοκλήτου

Με την ευλογία και αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου Γρηγορίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Bρεσθένης Θεόκλητος τίμησε την Κυριακή της Τυρινής 26 Μαρτίου 2023, τον Άγιο Μάρτυρα Θεόκλητο, του οποίου το όνομα φέρει και εόρτασε την ονομαστική του εορτή, στο μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Ιεροθέου Περιστερίου.

Όπως ο ίδιος τόνισε πολλά χρόνια μετά την απομάκρυνση του από την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, δεν είχε την δυνατότητα και την ευκαιρία να τιμήσει τον Άγιο και να εορτάσει με τόση αγάπη από τους ανθρώπους τα ονομαστήρια του, ευχαριστώντας για αυτό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γρηγόριο, τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού του Αγίου Ιερόθεου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Παΐσιο Παράσχη και τους συνεργάτες του κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι προετοίμασαν τα της Θείας Λειτουργίας και της δοχής των προσελθόντων και όλους όσους υπεβλήθησαν στον κόπο της προσέλευσης τους στην εορτή.

Από το πρωί χοροστάτησε στον όρθρο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, ενώ στην Θεία Λειτουργία με τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Θεόκλητο συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, Μελιτίνης κ Μάξιμος και Ρωγών κ Φιλόθεος.

Επίσης έλαβαν μέρος κληρικοί από πολλές Μητροπόλεις, ο εορτάζων επίσης την ονομαστική του εορτή Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Χαλίκος εκ της Ιεράς Μονής Πεντέλης εις την οποία και διαμένει ο Σεβασμιώτατος Βρεσθένης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Φωκίδος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Περιστερίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Ιεράρχη, μεταφέροντας τις ευχές του Μητροπολίτου Περιστερίου και εκφράζοντας και τα αισθήματα κλήρου και λαού.

Στο Ιερό Βήμα συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Πατέρες της Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Τρικόρφου Φωκίδος. Παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία και εξέφρασαν τις ευχές τους προς τον εορτάζοντα, η Καθηγουμένη της Μονής Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου Γερόντισσα Μόνικα συνοδευόμενη από μοναχές της Μονής, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, Βουλευτές, Πολιτευτές, δημοτικοί παράγοντες εκ διαφόρων περιοχών, Καθηγητές Πανεπιστημίου εκκλησιστικοί υπάλληλοι εκ των γραφείων της κεντρικής διοικήσεως της Εκκλησιας της Ελλάδος και άλλοι επιφανείς και μη φίλοι του εορτάζοντος.

Κατά την δοχή που ακολούθησε στην αίθουσα δεξιωσεων του Ναού, προσήλθε και ευχήθηκε αμέσως μετά το πέρας προγραμματισμένης χειροτονίας που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ Γρηγόριος. Ακόμα προσήλθαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλοι κληρικοί και λαϊκοί.

Διαβάστε ακόμα