Τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου

Tην 17η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, άγει τα σεπτά ονομαστήριά Του ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης  Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β, ο οποίος από το πρώτο έτος της αναρρήσεώς του στον ευκλεή, περίπυστο και ιστορικό Θρόνο της μαρτυρικής Εκκλησίας του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου έως σήμερα,  εορτάζει πάντοτε κοντά στα πνευματικά του παιδιά, τους Ορθοδόξους Αφρικανούς.

Έτσι και φέτος, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης ευρισκόμενος στην Κένυα, αφίχθη στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης,  της περιοχής  Τhogoto τής επαρχίας Kikuyu στην Κένυα.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν ο ιερός  κλήρος της Μητροπόλεως Ναϊρομπι και ο λάος με αλαλαγμούς χαράς και εκδηλώσεις αγάπης προς τον πνευματικό πατέρα τους. Ακολούθως, σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας τελέσθηκε από τον Πατριάρχη και τους συλλειτουργούντες Αρχιερείς Καμπάλας κ.Ιερώνυμο, Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιο, Αξώμης κ. Δανιήλ , Έλντορετ κ. Νεόφυτο, Τζίντζας κ. Σίλβεστρο, Γκούλου κ. Νεκτάριοκαι Νιέρι κ. Πανάρετοη Θεία Λειτουργία, για τα σεπτά ονομαστήρια του Προκαθημένου της Αγάπης.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ομίλησαν  καταλλήλως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καμπάλας  εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου μεταφέροντας τις ευχές προς τον Μακαριώτατο και εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου Ναϊρομπι και του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Fr. JohnKaranja.

Διαβάστε ακόμα