Το Δ.Σ. της ΕΣΚΕΚ στον Μητροπολίτη Ρεθύμνης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης (Ε.Σ.Κ.Ε.Κ.) συνεδρίασε, το πρωί της Τετάρτης, 15ης Φεβρουαρίου 2023, στους φιλόξενους χώρους του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ» της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κατόπιν της ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τους Κληρικούς από ολόκληρη τη Μεγαλόνησο Κρήτη, τους καλωσόρισε με θερμούς λόγους και ευχήθηκε καρποφόρες τις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι πάντοτε η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και το Κέντρο «Θεομήτωρ» θα είναι στη διάθεση των Κληρικών μας για κάθε καλλίκαρπη στοχοθεσία και πρωτοβουλία τους.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους Κληρικούς για τρέχοντα θέματα της Εκκλησίας μας και τους προσέφερε ως ευλογία το Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας καθώς και το βιβλίο «ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΟΛΕΘΡΟΣ» του μακαριστού Καθηγητού Γεωργίου Αντ. Γαλίτη, το οποίο αναφέρεται στο Ρέθυμνο κατά τα χρόνια της Κατοχής.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός των καταστροφικών σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία και τόνισε την ανάγκη όλοι μαζί, ο καθένας με τον τρόπο που δύναται, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας.

Διαβάστε ακόμα