Βαπτίσεις 83 παιδιών στη Νιγηρία

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχίμ. Βενιαμίν Εζιέμε επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου της Yanto, Gbagba της Πολιτείας Benue της Νιγηρίας. 

Κατά την άφιξή του το Σάββατο, μετά τη θερμή υποδοχή από τον προϊστάμενο του Ναού Αρχίμ. Ανδρέα Ioraver, τέλεσε το Μυστήριο του Βαπτίσματος, στο οποίο βαπτίστηκαν 83 παιδιά, ανήλικοι και ενήλικοι, και κατά συνέπεια, διά του Μυστηρίου του Αγίου Χρίσματος δέχθηκαν 13 άτομα στην Ορθόδοξη Πίστη.

Την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίοι ο π. Βενιαμίν τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, στην οποία μετέλαβαν όλοι οι βαπτισμένοι πιστοί τη Θεία Ευχαριστία.

Στο κήρυγμά του ο π. Βενιαμίν τόνισε τη σημασία της ταπείνωσης στη χριστιανική ζωή, κάνοντας αναφορά στην Καθολική Επιστολή του Αγίου Ιακώβου 4,10. Τελος, ο ιερομόναχος μίλησε στους ενορίτες για την αναγκαιότητα τήρησης της Ορθόδοξης Πίστης μεταξύ πολλών ομολογιών στη Νιγηρία.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχίμανδρίτης Βενιαμίν Εζιέμε είναι απόφοιτος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα