Αγιασμός ενάρξεως επιμορφωτικών σεμιναρίων στη Λήμνο

Με αγιασμό ξεκίνησε, το Σάββατο 18 Μαρτίου, στην Ιερά Μητρόπολη Λήμνου το δεύτερο κατά σειρά, νέο πιστοποιημένο και μοριοδοτούμενο εξ΄ αποστάσεως Πρόγραμμα Επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών στελεχών, διάρκειας 28 ωρών με θέμα : « Όργάνωση και Διοίκηση της Ενορίας – Προσφορά προς τον Άνθρωπο ».

            Τον εναρκτήριο Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος, με τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Θεολόγο Αλεξανδράκη, Διευθυντή του Ι.Π.Ε.  και τον Διάκονο π. Ηλία Μιχαηλίδη.

Στην αρχή ο Σεβ. Λήμνου εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, εμπνευστή, δημιουργό  και Πρόεδρο του Επιμορφωτικού Ιδρύματος,  για την ευεργετική μέριμνά του στον άξονα της « ποιμαντικής των ποιμένων » και στις ακριτικές Ιερές Μητροπόλεις. Αναφέρθηκε με έμφαση στην αναγκαιότητα της δια βίου κατάρτισης του Ιερού Κλήρου αλλά και των λαϊκών συνεργατών του ενοριακού έργου στην καθημερινά εξελισσόμενη κοινωνία και εποχή. Στη συνέχεια παρουσίασε στους επιμορφούμενους τον Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος  ταξίδεψε στο νησί μας για την επίσημη έναρξη του Προγράμματος, αλλά και για να συμμετάσχει, ως ομιλητής, στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως.

            Ο Πανοσιολ. Διευθυντής π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, λαμβάνοντας τον λόγο, μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου για την ευόδωση των στόχων του Προγράμματος  και αναφέρθηκε στην μεγάλη αξία του  και στα ποικίλα οφέλη που θα αποκομίσουν οι επιμορφούμενοι. Eυχαρίστησε τον Σεβ. Λήμνου κ. Ιερόθεο για την πρόσκληση και την φιλοξενία, καθώς και τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Κύριλλο Αλεξανδρόπουλο, ως συντονιστή του Ι.Π.Ε. στη συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη.

Κατόπιν ανέπτυξε με την εισήγησή του το θέμα « Δραστηριότητες Ιερού Ναού », ενημερώ- νοντας τους παρισταμένους για τη θεματική και των λοιπών ενοτήτων, οι οποίες θα ακολουθήσουν.

Ο Εισηγητής με δυνατά επιχειρήματα και έμπρακτα παραδείγματα κίνησε το ενδιαφέρον όλων, κυρίως για ζητήματα ψηφιακών εφαρμογών, τα οποία είναι πρωτόγνωρα ως δυνατότητες στον εκκλησιαστικό χώρο και μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά το ενοριακό έργο.

            Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ουσιαστικές απορίες, στις οποίες ο π. Θεολόγος απαντούσε με πληρότητα και σαφήνεια, χαράσσοντας κατευθύνσεις.

            Το πρόγραμμα προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 8 Μαϊου με την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης από τον οικείο Ιεράρχη.

Διαβάστε ακόμα