Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε Πατριάρχη Αντιοχείας: “Αδελφός που βοηθάται από τον αδελφό είναι σαν ωχυρωμένη πόλη”

“Η μεγάλη δοκιμασία που προκάλεσε ο σεισμός και οι απώλειες ανθρώπων και περιουσιακών στοιχείων, έκαναν τον Ελληνικό Λαό να εκφράσει την συμπαράστασή του με αυτή την δράση και έστειλε βοήθεια για τους πληγέντες του σεισμού” τόνισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την υποδοχή του χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό.

Πρόσθεσε πως η αγάπη των Αρχιερέων, των ιερέων, του πιστού λαού και της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι αυτή που τον έκανε να παραστεί σήμερα (χθες) με τη αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου, για να μεταφέρει την αγάπη όλων.

Ο κ. Ιερώνυμος κατέληξε στο ότι το κλίμα αδελφοσύνης που απορρέει από αυτή την επίσκεψη, συμβάλλει στην αναβίωση της πίστης στον άνθρωπο, γιατί όπως αναφέρεται στο Βιβλίο των Παροιμιών: ‘‘ἀδελφὸς ὑπὸ ἀδελφοῦ βοηθούμενος ὡς πόλις ὀχυρὰ καὶ ὑψηλή.

Στο τέλος της Ακολουθίας του Μεγάλου Αποδείπνου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιωάννης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην πόλη που στην ιστορία χάρισε Αγίους όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμος και την αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου για αυτή την εκδήλωση αγάπης προς στις οικογένειες που επλήγησαν από τον σεισμό, ενώ παράλληλα μετέφερε όλη την αγάπη και τον σεβασμό στον ελληνικό λαό.

Nα τονίσουμε ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος βρίσκεται τον Λίβανο, προκειμένου να παραδώσει στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη ανθρωπιστικό υλικό (τρόφιμα, ρουχισμός και είδη ατομικής υγιεινής), το οποίο συγκεντρώθηκε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου από όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους σεισμόπληκτους της Συρίας. 

Τον κ. Ιερώνυμος συνοδεύουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης, ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και λαϊκοί συνεργάτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμα