Αρχιερατικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη στο Ναύπλιο, τιμάται η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον ομώνυμη ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023. Χιλιάδες πιστών έφθασαν από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο, για να τιμήσουν την Παναγία  εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν. Ουρά ατέλειωτη που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της ημέρας της γιορτής από ευσεβείς προσκυνητές που περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Ευαγγελίστριας.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. Στη συνέχεια, ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργού ιερά εικόνας της Παναγίας συνοδευόμενη από  την Φιλαρμονική Κυνοπιαστών από την Κέρκυρα ,τη φιλαρμονική του δήμου Ναυπλιέων  και  μέλη της Ένωσης Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας “Ο Μίνωας”. Στις Ιερές ακολουθίες έψαλαν οι Ιεροψάλτες Κ. Ρούτουλας και Αντώνιος Ισσαρης .Ο Δήμος Ναυπλιέων ευχαριστεί για άλλη μια φορά θερμά το Δήμο Κέρκυρας , τον πρόεδρο της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων κ. Μανώλη Πατεράκη και την πρόεδρο των Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας “Ο Μίνωας”κ. Χαρά Καραγιαννάκη αφενός για την αποδοχή της φετινής πρόσκλησης και αφετέρου για την αγαστή και γόνιμη συνεργασία που έχουν  σε διάφορα θέματα και δράσεις που αναδεικνύουν ,το θρησκευτικό, το πολιτιστικό και ιστορικό κεφάλαιο της χώρας μας 

Ο ναός του Ευαγγελισμού βρίσκεται στην κορυφή λόφου στην συνοικία Πρόνοια Ναυπλίου. Ο Ναός, πρέπει να έχει αναδομηθεί εξολοκλήρου ή επεκταθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές από την αρχική του μορφή.

Ο σημερινός Ιερός Ναός έχει ανεγερθεί εκ βάθρων το έτος 1975, χωρίς να αλλοιωθεί η προηγούμενη μορφή του. Ο Ναός είναι δισυπόστατος και είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Αποτελεί το μεγαλύτερο προσκύνημα του νομού Αργολίδος.

Διαβάστε ακόμα