Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον

Χθες 24 Μαρτίου παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου, τον Γενικό Αρχιερατικό Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, τον Αρχιερατικό Ιλίου Πρωτοπρ. Παναγιώτη Γόγολα, τους Εφημερίους του Ναού και τους Διακόνους του π. Κωνσταντίνο Μανώλη και π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Μετά την απαγγελία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών ανέλυσε τον στίχο ενός εκ των τροπαρίων του Εσπερινού: “Βουλή προαιώνιον αποκαλύπτων συ Κόρη, Γαβριήλ εφέστηκε σε κατασπαζόμενος και φθεγγόμενος χαίρε”, αναφερόμενος στην προαιώνια θέληση του Θεού για την σάρκωση και για την σωτηρία των ανθρώπων. Παρά την πτώση των πρωτοπλάστων στον Παράδεισο και ανεξάρτητα από αυτήν η αγάπη του Θεού τον φέρνει ως άνθρωπο ανάμεσά μας για να αποκαταστήσει τον άνθρωπο στο αρχέγονο κάλλος του. Έτσι η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου καθίσταται απαρχή, θεμέλιο κι ελπίδα για την σωτηρία και την χορήγηση της αιωνίου ζωής σε όλους μας.

Προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Σεβ. Μητροπολίτης απηύθυνε εόρτιες ευχές ιδιαίτερα για όσους εορτάζουν. Παρών στην Ακολουθία ήταν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Διαβάστε ακόμα