Αυστραλίας: «Όσο πιο κοντά είμαστε στον Χριστό, τόσο πιο ελαφρύς είναι ο σταυρός μας»

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής περιοδείας του στη Βικτώρια, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού, στο BoxHill της Μελβούρνης, και χοροστάτησε στην Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Εν πληθούση εκκλησία, ο Σεβασμιώτατοςομίλησε καταλλήλως για το ιερότατο πρόσωπο της Παναγίας, «η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη πρεσβεία της ανθρωπότητας στον ουρανό», όπως υπογράμμισε. Εστίασε, μεταξύ άλλων, στην υπακοή της στο θέλημα του Θεού και επισήμανε ότι, χάρη σε αυτή τη στάση της, «άλλαξε τη ροή της ιστορίας».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην επικείμενη εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως, κατά τη Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, η οποία, όχι τυχαία, έχει τοποθετηθεί από την Εκκλησία μας στο μέσο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισεκαταρχάς ότι δια της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, οι πιστοί ενδυναμώνονται ώστε να συνεχίσουν τον πνευματικό τους αγώνα μέχρι την Ανάσταση.

Ακολούθως, επισήμανε ότι ο σταυρός είναι παρών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, ακόμα και στις θλίψεις και τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουμεκαθημερινά. Υπογράμμισε όμως ότι «όσο πιο κοντά είμαστε στον Χριστό, τόσο πιο ελαφρύς είναι ο σταυρός μας». Παρότρυνε δε «να σηκώνουμε αγόγγυστα τον σταυρό μας» και, έχοντας θερμή πίστη, κάθε φορά που πάμε να πέσουμε, να σηκώνουμε ξανά το κεφάλι και να προχωράμε μπροστά. «Αυτός ο σταυρός θα μας οδηγήσει στη σωτηρία», συμπλήρωσε.

Κατακλείοντας, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος εξέφρασε τη χαρά του για αυτή την πρώτη φορά που είχε την ευκαιρία να χοροστατήσει στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού, στο BoxHill, και ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Διονύσιο Ράλλη.

Σημειώνεται ότι στην Ακολουθία συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Κερασούντος κ. Ευμένιος και πλειάδα κληρικών από την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Μελβούρνης.

Διαβάστε ακόμα