Εκδηλώσεις για την Επανάσταση του 1821 στην Ι. Μ. Δράμας

Το απόγευμα της Τετάρτης ( 22 Μαρτίου ) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την επανάσταση του 1821 στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας από την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών , τη Λέσχη Καταδρομέων και τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Δράμας.

Στην αρχή τηρήθηκε από τους παρισταμένους ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Ομιλητής της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα « Εκκλησία και 1821».

Μετά την σύντομη ιστορική αναδρομή ( βίαιοι εξισλαμισμοί, παιδομάζωμα, καταπίεση ) αναφέρθηκε στην ουσιαστική συμβολή όλων των βαθμίδων του κλήρου για την εθνική παλιγγενεσία. Στο τέλος η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Δράμας απέδωσε τραγούδια για την εθνική Παλιγγενεσία.

Την Παρασκευή πρωί της 24ης Μαρτίου στον ίδιο χώρο οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Δράμας γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οι μαθητές τίμησαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τον αγώνα των προγόνων μας ενάντια στον τουρκικό ζυγό με μια πρωτότυπη και πολύ καλά προετοιμασμένη θεατρική παράσταση.

Μετά το τέλος της γιορτής ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους μαθητές, ζήτησε να επιλέξουν έναν ήρωα της επανάστασης για να τους συντροφεύει με το παράδειγμά του στις δυσκολίες της ζωής τους.

Διαβάστε ακόμα