Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος στην Ι. Μ. Κηφισίας

Η Μεγάλη Θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου καθώς και η επέτειος της Εθνικής Παλιγγεννεσίας εορτάστηκε στην Ιερά μας Μητρόπολη.

Την Παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό,έψαλλε την Δ’ στάση των Χαιρετισμών και εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκουτσίου Ωρωπού, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσ. Πρωτ. π. Χρίστο Κυριακόπουλο , τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ωρωπού και ιερείς της περιοχής.

Την κυριώνυμο ημέρα χοροστάτησε του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και ακολούθως της Πανηγυρικής Δοξολογίας επί τη Εθνική Εορτή, στον περικαλλή Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ερυθραίας, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εκάλης-Νέας Ερυθραίας και ιερείς της περιοχής. Τον παρόν έδωσαν οι πολιτικές αρχές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας, με πρώτη την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Διαβάστε ακόμα